Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

In het kader van de Banenafspraak: een baan als gastheer

Gemeente Dronten sloeg twee vliegen in een klap toen ze Folker in het kader van de banenafspraak een baan aanboden als gastheer. Enerzijds een voorbeeld proberen te zijn voor andere werkgevers en anderzijds het creëren van meer persoonlijk contact tussen de gemeente en haar burgers.

VNG 9 maart 2017

Het leven van Folker heeft in korte tijd een enorme positieve wending gekregen. Een jaar geleden was hij nog dolende. Hij heeft een lichte vorm van autisme en valt daarmee binnen de doelgroep van de Banenafspraak. 'Ik heb hiervoor ook wel wat banen gehad, maar dat was vooral productiewerk. Dat gaf niet de uitdaging die ik zocht.' Daarna begon een moeilijke zoektocht naar een baan die wel bij hem past.

Bij de gemeente is het vertrouwen in Folker dusdanig gegroeid dat zijn takenpakket binnenkort wordt uitgebreid. De Hoop: 'Als gemeente leveren wij veel diensten al digitaal. Folker gaat onze bezoekers straks desgewenst instructies geven over onze digitale dienstverlening. Dat scheelt in het vervolg weer extra tijd voor het bezoek aan het gemeentehuis. Voor burgers die toch behoefte hebben aan persoonlijk contact blijft hij het aanspreekpunt.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.