Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Dagbesteding: aan de slag in de speeltuin

‘Aan de slag in de speeltuin’ is een gezamenlijk project van Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten. Het biedt speeltuinen, die vaak kampen met een tekort aan vrijwilligers, de mogelijkheid om onderhoud- en beheertaken te laten uitvoeren door mensen met een verstandelijke beperking.

Jantje Beton 26 oktober 2016

Via ‘Aan de slag in de speeltuin’ verbinden beide partijen speeltuinen en zorg- en onderwijsinstellingen om stage- en dagbestedingsplekken te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer speeltuinen kunnen openblijven

Het is een project dat op meerdere vlakken winst behaalt. Speeltuinen zijn heel belangrijk voor kinderen om buiten te spelen en een sociale ontmoetingsplek voor de buurt. Helaas kampen veel speeltuinen met een tekort aan vrijwilligers. Door ondersteuning van de jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen. De jongeren met een verstandelijke beperking krijgen met dit project echt een volwaardige rol in onze samenleving. Ze gaan aan de slag en dat geeft ze een groter gevoel van eigenwaarde.

Met steun van de VriendenLoterij willen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbinden met ofwel scholen voor speciaal onderwijs ofwel instellingen voor dagbesteding waarbij minimaal 875 jongeren met een beperking een werkplek krijgen in de speeltuin.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.