Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Conversiedienst iWmo- en iJw-berichten stopt op 1 april

De conversiedienst (1.0/2.0) voor berichten iWmo en iJw die gemeenten en zorginstellingen met elkaar uitwisselen, stopt op 1 april. Daarom moeten gemeenten en zorgaanbieders voor die tijd overstappen op de versie 2.0 van de berichten iWmo en iJw.

VNG 26 februari 2016

Gemeenten moeten voor 1 april de instellingen in het webportaal van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGK) aanpassen.

Conversiedienst 1.0/2.0
Sinds 1 januari 2016 versturen het GGK en VECOZO alleen nog EI-berichten en StUF-enveloppe voor iWmo en iJw in versie 2.0. Het is nu nog mogelijk om gebruik te maken van een conversiedienst: berichten in standaard 1.0 worden daardoor automatisch omgezet in versie 2.0. Deze conversiedienst stopt per 1 april.

Wat moet u doen?
Verstuurt u nog berichten in versie 1.0? Stap dan zo snel mogelijk over naar versie 2.0. Als u dat niet doet, kunt u vanaf 1 april geen berichten meer versturen en ontvangen! Zorg ervoor dat uw software iWmo en iJw in versie 2.0 ondersteunt. Overleg hierover met uw softwareleverancier. Vervolgens moet u in het webportaal van het GGK de instellingen van uw gemeente aanpassen. Zie ook:

Stappenplan overstappen op iWmo en iJw 2.0

Let op instellingen webportaal GGK
NB: sommige gemeenten versturen wel alle berichten in versie 2.0, maar hebben hun instellingen in het webportaal nog niet aangepast. U moet bij de producten Wmo en Jeugdwet op het instellingentabblad aangeven met welke versie u berichten uitwisselt. Als u vervolgens op opslaan klikt, zijn de instellingen direct aangepast.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.