Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Arnhems alternatief voor beschermingsbewind groot succes

Budgetondersteuning op Maat (BooM), een lichter alternatief voor beschermingsbewind, levert in Arnhem tevreden klanten op en kost de gemeente minder geld dan beschermingsbewind. De eerste klanten zijn uitgestroomd en financieel zelfredzaam. Dat blijkt uit de evaluatie van de pilot van gemeente Arnhem.

Divosa 10 juni 2016

BooM is een combinatie van budgetbeheer en coaching en biedt altijd maatwerk. De eerste evalatie van de pilot vond na een jaar plaats. Vanwege de positieve pilotresultaten heeft het college van Arnhem besloten BooM te intensiveren.

Bij de start zette Arnhem vooral in op het maken van de keuze voor de best passende vorm van financiële ondersteuning bij de inwoners (met de Arnhemse Route voor Financiële Oplossingen). Nu gaat de aandacht daarnaast ook uit naar doorstroom vanuit beschermingsbewind naar BooM. Alle kantoren met Arnhemse klanten zijn benaderd om actief klanten voor te dragen die toe zijn aan ondersteuning vanuit BooM. Het BooM-team is flink uitgebreid en klaar voor de volgende stap.

Lees ook

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.