Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

8 voorbeelden van online buurtcommunities

Er komen steeds meer online buurtcommunities waar een oproep kunnen plaatsen voor hulp en waar anderen op kunnen intekenen. Wij selecteerden 8 inspirerende voorbeelden.

7 november 2016

BUUV
BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat.

Miess.nl
Miess.nl is het platform waar mensen iemand kunnen vinden voor diverse activiteiten waar zij behoeften aan hebben om zo langer zelfstandig te kunnen blijven wonen maar ook om met de maatschappij mee te doen. Met Miess.nl kunnen mensen hun eigen sociaal zorgnetwerk op bouwen en hun sociale zelfredzaamheid bevorderen.

Regeltante
Regeltante is een marktplaats voor alle soorten hulp aan huis. Gebruikers kunnen gratis hulpvragen stellen en contact leggen met vrijwilligers, betaald particulier aanbod, ZZP’ers en bedrijven.

SamSamVeghel
SamSam is een digitale marktplaats voor en door bewoners. Bij SamSam gaat het om diensten die u als bewoners voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin.

ThuisWoonService
Het platform ThuisWoonService brengt mensen met een hulpvraag in contact met mensen die hulp willen en kunnen bieden. Door middel van het samenbrengen van vraag en aanbod ontstaat er een groep van mensen die voor elkaar zorgt en waarbij iedereen zelf de regie voert.

Uurtje-Buurtje
Met Uurtje-Buurtje kun je hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kun je samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Op Uurtje-Buurtje vind je hulpvragen en mensen die hulp aanbieden.

Vraagelkaar
Op vraagelkaar kunnen mensen elkaar – zonder enige verplichting – alles vragen én aanbieden: aan buren, vrienden en / of bekenden.

WeHelpen
WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.